Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ΕΝ ΚΥΘΝΩ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Κύθνος έχει αμέτρητες πανέμορφες παραλίες, οι περισσότερες όμως από τις παραλίες αυτές δεν είναι οργανωμένες.
Οι κυριότερες παραλίες στο νησί είναι οι εξής:

flabouria

Φλαμπούρια:

Μεγάλη παραλία με άμμο και βότσαλο που έχει τιρκουάζ νερά και μερικά αρμυρίκια. Ένα μικρό κομμάτι γης χωρίζει την παραλία σε δύο μικρότερες παραλίες, την μικρή και την μεγάλη Φλαμπουριά. Έχει πάρει το όνομά της από την Παναγία την Φλαμπουριανή που βρίσκεται εκεί.

kolona

Κολώνα:

Η πιο εντυπωσιακή από τις παραλίες της Κύθνου είναι η Κολώνα, που όπως υποδηλώνει και το όνομά της είναι μια λωρίδα άμμου που ενώνει το νησάκι του Αγίου Λουκά με την υπόλοιπη Κύθνο. Πάνω στο νησάκι του Αγίου Λουκά δεσπόζει το ομώνυμο εκκλησάκι. Η Κολώνα είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες των Κυκλάδων, αφού βρέχεται από την θάλασσα και από τις δύο πλευρές. Εχετε πρόσβαση μόνο με αυτοκίνητο 4x4 ή μέσω θαλάσσης με σκάφος από τον Μέριχα (εισιτήριο 10 ευρώ με επιστροφή). Άλλωστε αποτελεί και το συμβολισμό του λογοτύπου μας!

Fukiada

Φυκιάδα:

Μια μεγάλη παραλία με άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Είναι η φυσική συνέχεια της Κολώνας με την οποία της χωρίζουν μερικά βράχια που εισχωρούν στην θάλασσα. Μαζί με την Κολώνα σχηματίζουν έναν κύκλο που θυμίζει την Bοϊδοκοιλιά στην Πύλο.

skulou

Σκύλος:

Η πανέμορφη παραλία του Σκύλου με το λευκό βότσαλο είναι συνήθως έρημη λόγω της δύσκολης κατάβασης που χρειάζεται για να την φτάσετε. Αξίζει να την επισκεφτείτε αφού τα καταγάλανα νερά της είναι τόσο καθαρά, σε σημείο που να βλέπεις ψαράκια να κολυμπάνε ανάμεσα στα πόδια σου. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της Κύθνου.

episkopi

Επισκοπή:

Είναι μια από τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στον Μεριχα, λίγο νότια από την διάσημη Κολώνα. Πρόκειται για μια όμορφη αμμουδιά με καθαρή θάλασσα, αρμυρίκια και ένα καφέ-μπαρ στο ένα άκρο της. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη μέσω του ασφαλτόδρομου.

gaidouromantra

Γαιδουρόμαντρα:

Καταπληκτική μεγάλη αμμουδιά με καθαρά νερά στην νοτιοανατολική Κύθνο. Η παραλία δεν μαζεύει πολύ κόσμο.

apokrousi

Απόκρουση:

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κύθνου με όμορφη άμμο, δύο ταβερνάκια στις άκρες της και ένα εκκλησάκι. Βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο στα ανατολικά και ένα μεγάλο μέρος της καλύπτεται από μια σειρά από αρμυρίκια. Προσφέρει εύκολη πρόσβαση μέσω του κεντρικού δρόμου και μια μοναδική θέα προς την παραλία Κολώνα στο βάθος.

megali-ammos

Μεγάλη Άμμος:

Όπως δηλώνει και το όνομά της πρόκειται για μια μεγάλη αμμουδιά και βρίσκεται στον κόλπο κάτω από την εκκλησία της Κανάλας. Στον διπλανό κόλπο υπάρχει άλλη μια παραλία, οι Αντώνηδες. Η Κανάλα αποτελεί τουριστικό θέρετρο συνεπώς σε μικρή απόσταση από τις παραλίες θα βρείτε αρκετά μαγαζιά, ταβέρνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

agios_sostis

Άγιος Σώστης:

Η βορειότερη παραλία της Κύθνου είναι όμορφη, ήσυχη και απάνεμη, αφού βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο με νότιο προσανατολισμό. Έχει καθαρή θάλασσα, άμμο με λίγο ψιλό χαλικάκι και δίπλα της βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι. Η παραλία δεν έχει καθόλου φυσική σκιά ενώ στην δεξιά άκρη της υπάρχουν μερικά μεγάλα βράχια. Η παραλία είναι προσβάσιμη από έναν βατό χωματόδρομο.

agios-dimitrios

Άγιος Δημήτριος:

Η νοτιότερη παραλία της Κύθνου βρίσκεται κοντά στο χωριό Άγιος Δημήτριος. Πρόκειται για μια όμορφη αμμουδιά με εύκολη πρόσβαση και έχει 2 ταβέρνες και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στην παραλία θα βρείτε χοντρή άμμο και πολλά αρμυρίκια, αλλά ευτυχώς όχι και πολύ κόσμο.